Stäng fönster Sala kn, KRISTINA 4:11 STORA TORGET

Beskrivning
Anläggningen består av ett torg placerat som en mittpunkt i stadskärnan runt vilka stadens äldre kvarter finns samlade. Torget upptar hela tomten och har en kvadratisk form. Markytan är belagd med kullersten och plattor. I ytterkant finns större lövträd och sittbänkar placerade. I mitten av torget står en stor gatlykta som omges av en rund blomsterrabatt och sittbänkar. I norra hörnet står en äldre telefonkiosk i järn och grönt trä placerad. I den östra delen har två kopior av gruvlavar placerats. Dessa är i rött trä med svarta och gula detaljer. Sommartid finns en glasskiosk och en uteservering placerad på torgets västra del. Anläggningen ger en genuin känsla av hur en äldre torgmiljö kunde ha gestaltat sig.