Stäng fönster Lidingö kn, FRÖJA 2 M.FL. STUREPLATÅN

Beskrivning
Radhusområdet på Stureplatån innefattar en länga placerad längs Torsvägen, framför denna finns en gräsplan bevuxen med tallar och låga buskar. Planen omges av en L-formad länga samt en tvådelad länga som tillkommit vid senare skede. Bakom dessa längor, i kvarteret Fröja, ligger ytterligare tre längor i fil med varandra. Ett något senare tillbyggt O-format garage hittas även här. Till varje enskilt radhus hör en mindre trädgårdstäppa.
Hela Stureplatån ger ett mycket sammanhållet uttryck, de flesta av längorna har tillkommit vid samma tid och har därmed ett enhetligt utseende, men även de längor och tillbyggnader till längor som tillkommit vid senare tid har anpassats såväl färg- som formmässigt samt dimensionellt. Färgsättningen är typisk för svensk 40-talsbebyggelse. Det röda tegeltaket går igen på alla längorna och de ljusa pastellfärgerna; rött, gult och grönt, markerar husindelningen. Fasadens beigeputsade inramningar och omfattningar i kombination med förskjutningarna och nivåskillnaderna i huskroppen ger ett livligt och variationsrikt intryck.