Stäng fönster Stockholm kn, VÄSTBERGA GÅRD 3 F.D VÄSTBERGA YRKESSKOLA

Beskrivning
Fastighet i Västberga industriområde med en f.d. yrkesskola från slutet av 1950-talet, vilken idag fungerar som polishus (hus 1). På fastigheten finns även en vaktmästarbostad (hus 2) och en mindre verkstadsbyggnad (hus 4). Skolans gymnastikbyggnad (hus 9), uppförd 1967, är idag öppen för allmänheten. På tomtens södra del finns en paviljongbyggnad som ursprungligen uppfördes på 1940-talet för nödbostäder (hus 10). Byggnaden fungerar idag som restaurang. I norr, på skolans f.d. bollplan, uppfördes två garagelängor på 1990-talet.

Anläggningen är stängselinhägnad; stängslet har taggtråd överst samt galvaniserade stålgrindar. Kring byggnaderna är marken i huvudsak asfalterad med vidsträckta parkeringsytor. I öster samt kring vaktmästarbostaden i söder finns dock gräsmattor, träd, berg i dagen. Väster om hus 1 finns två halvöppna gårdar, som delvis har mark i smågatsten, kullersten, betongsten, marktegel. På den norra gården finns en betongskulptur från 1961 signerad Eva Lange. Invid den högre marken finns här och var gedigna stödmurar i granit och även räcken i svart smide.