Stäng fönster Alingsås kn, KRISTINEHOLM 1:31 HÄRSBERGETS SOMMARHEM

Beskrivning
1919 uppförde Alingsås Missionsförsamlings Ungdomsavdelning en liten stuga på Härsberget strax utanför Alingsås, på en tomtplats som gratis hade upplåtits av Adolf Ohlsson. Redan tidigare hade ungdomarna samlats till möten uppe på berget, men nu blev man mindre beroende av vädret. Stugan var inte stor, 6 x 12 alnar, byggd som ryggåsstuga utan innertak och med en öppen spis.
1927 anlade Alingsås Hantverksförening en dansbana med serveringslokaler på en angränsande tomt, vilket medförde störningar för mötesverksamheten. Hantverksföreningens anläggning bar sig emellertid inte ekonomiskt utan måste säljas. Missionsförsamlingen köpte då in alltsammans, rev byggnaderna och uppförde 1942 ett nytt sommarhem för församlingen och dess ungdom.
1966 byggdes sommarhemmet till med en rymlig hörsal.