Stäng fönster Dals-Ed kn, RÄMNE 1:5

Beskrivning
Gården ligger norr om Torrsjön på öppen ängsmark omgiven av skog. Tomten avgränsas av stora lönnar på rad mot söder och öster.

Den högresta mangårdsbyggnaden är en parstuga. Verandan är rikt dekorerad med snickarglädje som är typisk för byggnadstiden och trakten. På taket ligger betongtegel och grundmuren som är mycket tjock är uppmurad av flata stenar.

I gårdsmiljön ingår också en lillstuga och ett fähus/ förråd från 1800-talets andra hälft. Lillstugan har snickarglädje under vindskivorna och fönster och en farstukvist med brant takfall. På taket ligger 2 kupigt lertegel och grunden är av lös sten. Fähuset/ förrådet är uppfört i timmer och ligger i souterrängläge med en hög stengrund nedåt i sluttningen. På taket ligger sinuskorrugerad plåt.