Stäng fönster Solna kn, SUNNAN 10 M.FL.

Beskrivning
Bostadsområdet Sunnan 10, 11 och 13 utgörs av elva låga flerbostadshus i souterräng byggda i början av 1970-talet i stadsdelen Hagalund i Solna. De uppfördes bara några år efter att de intilliggande skivhusen på hagalundsberget färdigställts. Husen är grupperade som block kring centrala inre gårdar i tre kvarter, sammanbundna med gångvägar och grönytor. Kvarteren har en närmast kvadratisk utformning och är placerade i bergssluttningen mot söder. Två av dem ligger jämte varandra med det tredje norr om, placerat bredvid Hagalunds kyrka. I söder ansluter en allmän gångväg och Hagalundsparken till bostadsområdet. Gårdarna har planteringar, buskar och grönska, sittplatser och lekytor. Gångvägarna är asfalterade. Några fönsterbyten har skett. Husens ursprungliga arkitektur är helt oförändrad.