Stäng fönster Solna kn, PLATÅN 17 M.FL.

Beskrivning
Anläggningen Platån 17, 19 -22 utgörs av ett mindre bostadsområde uppe på berget i hörnet Råsundavägen/Solnavägen vid Solna centrum. Husen byggdes i slutet på 1960-talet i fem till sju våningar med fasader av plåtkassetter. Upp till området leder lokalgatan Västra vägen. Mot Solna centrum och Solnavägen, längs Västra vägen, har husen källarplan i tre våningar i souterräng vilka byggdes för kontor, lokaler och en bilverkstad. Uppe i området finns en central del med ett litet grönområde på berget. Vid husen löper asfalterade eller stenlagda gångvägar, det finns uteplatser och sittplatser samt grönska i form av häckar, buskar, träd och planteringar. Området har också en bollplan.

Mot Solnavägen har husens ursprungliga pelararkader byggts igen. Fasaderna har också fått en dekor med pastellfärgade partier. Fönster och entrépartier har bytts ut. Byggnadernas ursprungliga arkitektur har förändrats.