Stäng fönster Solna kn, BANGÅRDEN 4 M.FL. SIRIUS FÖRSÄKRINGAR

Beskrivning
Bangården 4 utgörs av en kontorsbyggnad uppförd i slutet på 1960-talet intill Huvudstagatan och järnvägsspåren i det som tidigare var Huvudsta Centrum. Det byggdes ursprungligen för försäkringsbolaget Sirius och gavs en arkitektur i modernistisk och delvis brutalistisk stil genom fasadelement i betong med en yta av frilagd ballast. Huset är byggt i sex våningar med två souterrängvåningar mot gård vilken nås via trappor. Huvudentrén vetter åt väster mot gata och trottoar. Den lägre belägna gårdsidan åt öster utgörs av en asfalterad parkeringsyta. Längs entrésidan löper en smal remsa med buskplantering som skiljer av mot trottoar.

Under senare tid har byggnaden kopplats ihop från gårdsidan med den lägre kontorsbyggnaden på fastigheten Bangården 1, med en gångbrygga i första våningen. Entrén har också förändrats. Frånsett det är kontorshusets ursprungliga arkitektur mycket välbevarad