Stäng fönster Solna kn, KORPRALEN 2 ÄNGKÄRRSSKOLAN

Beskrivning
Ängkärrsskolan uppfördes under 1960-talets första år efter ritningar av Georg Scherman. Den placerades nära den bebyggelse som på 1950-talet växt upp kring Huvudstagatan i centrala Huvudsta. Skolan delades upp på tre byggnader, fritt grupperade kring en asfalterad gårdsplan, vid Ängkärrsgatan. Det lilla grönområde som i söder angränsar till skolan avsågs sannolikt att nyttjas av skolbarnen. De tre byggnaderna har individuell utformning, anpassade efter sin användning men det röda teglet knyter ihop anläggningen. Den låga skolbyggnad som ursprungligen byggdes för lågstadiebarn är idag förskola och avskiljd med stängsel. Ängkärrsskolan är den första av de nya skolor som byggdes under Huvudstas stora utbyggnadsperiod på 1960- och 1970-talet.