Stäng fönster Solna kn, DILLEN 2

Beskrivning
De tre flerbostadshusen i Dillen 2 i Huvudsta är placerade i souterräng på berget mot söder. Byggda i åtta våningar vid skiftet 1969/1970 med en för tiden representativ arkitektur är de typiska för sin tid. Ställda i riktning från norr till söder har de gavlarna mot den slingrande lokalgatan Jungfrudansen. Husen är placerade fritt i terrängen med grönytor, berg i dagen och träd kring. Till husen går asfalterade kör- och gångvägar. Intill fasaderna finns gräsytor och buskar. Mellangårdarna har ytor för rabatter, sittplatser och lek. Till ett nedre gångstråk i söder leder trappor. Husens ursprungliga arkitektur har förändrats mycket genom tilläggsisolering, byte av fönster och balkonger samt ändrad färgsättning.