Stäng fönster Solna kn, RÖDBETAN 1 M.FL.

Beskrivning
Husen i Rödbetan 1 och 2 ingår i det bostadsområde som byggdes på höjden längs den slingrande lokalgatan Jungfrudansen strax ovanför Huvudsta centrum, vid samma tid. Området innehåller både kategoribostäder för pensionärer, vanliga bostäder och ett äldreboende. Husen uppfördes i början på 1970-talet i åtta våningar med plantak. De är placerade på en höjd i nordsydlig riktning på rad med långfasaderna mot varandra. Gårdarna är stora och öppna med berg i dagen, gräsytor och lekplatser. Gångvägarna vid husen är asfalterade. Längs husens södra sida finns ett mindre grönområde med uppvuxna träd, varierad växtlighet och promenadvägar som leder ned mot Huvudsta strand. Entréerna är placerade på långsidorna mot öster. Husens ursprungliga arkitektur är helt oförändrad.