Stäng fönster Solna kn, UTKIKEN 8 M.FL.

Beskrivning
Kvarteret Utkiken består av 21 stycken radhus byggda under 1970-talets slut nära gamla Huvudsta centrum av företaget Byggnads AB Folkhem. De är uppförda i två våningar med ytterligare en souterrängvåning på sluttande tomter, vända åt söder. Till varje hus finns i anslutning till souterrängvåningen uteplatser avskärmade med häckar. Entrésidan vetter åt norr. Radhusen är uppdelade på tre rader om sju hus i vardera. Mot norr och öster angränsar ett mindre grönområde med gångvägar. Kvarteret ligger i hörnet av lokalgatorna Ängkärrsgatan och Kapellgatan i Huvudsta. Husens ursprungliga arkitektur har förändrats något genom byte av entrédörrar och smärre förändringar vid entréerna. Ett hus har genomgått en tillbyggnad och ombyggnad av balkong och uteplats.