Stäng fönster Solna kn, RÖDHAKEN 1

Beskrivning
Rödhaken 1 består av ett flerbostadshus i fem våningar byggt i mitten av 1960-talet nära Huvudsta centrum. Huset har delats upp i två byggnadskroppar som bildar en sammanhängande lång byggnad längs Huvudsta allé. Ingen avskiljd gårdsmiljö finns men den södra sidan mot allén används som gård och har även kompletterats med uteplatser. Mot nordöst finns parkeringsplatser i anslutning. En asfalterad gångväg löper längs husets nordöstliga sida. Planteringar med buskar finns intill huvudentréerna som vetter åt norr.

Genom åren har byggnaden förändrats avsevärt genom byte av balkongfronter, borttagande av skärmväggar på balkongerna byggda vid hörnen, fönsterbyten, tillkomst av uteplatser i bottenvåningen samt förändrad fasad. Den var tidigare horisontellt randmönstrad med puts i två kulörer, idag är fasaden putsad i endast en färg.