Stäng fönster Solna kn, RÖDLÖKEN 1

Beskrivning
Fastigheten Rödlöken 1 består av ett lågt parkeringshus byggt i slutet på 1960-talet i nordvästra Huvudsta. Det uppfördes samtidigt som bostadsområdet i kvarteret Salladen på höjden ovanför tillkom. Kring denna tid bebyggdes också hela det omkringliggande området vid Huvudstafältet med förskolor och bostäder för det växande Solna.

Parkeringshuset som består av ett övre öppet parkeringsdäck och parkeringsplatser under mark, är placerat fritt i terrängen vid Göran Perssons väg med infart från Storgatan. Åt öster strax intill finns en förskolebyggnad och i söder ansluter flerbostadshusen i kvarteret Spenaten.

Frånsett ändrad färgsättning är parkeringshuset oförändrat och är ett exempel på den typ av nyttobyggnader som uppfördes i anslutning till bostadsbebyggelsen under miljonprogramstiden. Det fanns ett nytt helhetstänkande kring boendeservice som hade förändrats mot tidigare.