Stäng fönster Solna kn, SPENATEN 1

Beskrivning
Spenaten 1 består av sex lamellhus uppförda i slutet på 1960-talet i kanten av Huvudstafältet i Huvudsta. Husen utformades i sju våningar med rött fasadtegel som fasadmaterial samt plana tak precis väster om det nybyggda Huvudsta centrum. De är placerade i en rad längs Storgatan med långsidorna mot varandra. Gårdarna har en sedvanlig utformning med rabatter, sittplatser, grönytor och asfalterade gångvägar. En slänt har skapat en barriär mot gatan och trafiken, längs den löper också en körväg in i området.

Husen är kraftigt förändrade genom påbyggnad av två våningar som givits en avvikande utformning. Vidare har entréerna förändrats genom dörrbyte och sekundära skärmtak. Alla fönster har också bytts ut. Byggnadernas ursprungliga arkitektur har förändrats helt.