Stäng fönster Solna kn, NÖTEN 3

Beskrivning
Byggnaden med husnr 7, det nytillkomna kontorshuset åt söder, är byggt efter år 1989 och kommer därför inte att inventeras.

Kontorsanläggningen i kvarteret Nöten 3 är placerad mellan vattnet vid Bällstaviken och Solna strandväg. Idag består anläggningen av två stora kontorshus som är sammanbyggda med en mindre lågdel. Det äldre kontorshuset byggdes ursprungligen som tryckeri och verkstad för företaget Nordisk Rotogravyr AB kring år 1950. Byggnaden är placerad på en bergsluttning och har flera souterrängvåningar. Mot vattnet är byggnadshöjden fem våningar och mot Solna strandväg tre. Fasaden är helt i tegel. Byggnadens ursprungliga arkitektur är kraftigt förändrad. De ursprungliga fasaderna i tegel är dock relativt oförändrade. Den gamla tryckeribyggnaden är påbyggd med helglasade takvåningar och den ursprungliga U-formen är igenbyggd och överglasad. Utöver det har ett kontorshus tillkommit under 2000-talets första år.