Stäng fönster Solna kn, NÖTEN 4 SKATTEVERKET

Beskrivning
Nöten 4 är ett stort kontorskomplex uppfört kring år 1970 i dåvarande Vreten industriområde, idag Solna strand. Det uppfördes med fasader i tegel som fem sammanhållna volymer på en något sluttande tomt i hörnet av Hamngatan och Solna strandväg, i fem till sju våningar. Byggnaden är placerad i öst-västlig riktning med huvudentrén mot Solna strandväg. Fastigheten sträcker sig ned till vattnet i Bällstaviken. Idag sitter Skatteverket i Stockholm här. Byggnaden har genomgått omfattande förändringar de senaste åren med bla fönsterbyten, entréombyggnader och målning av stora fasadpartier. De två översta planen är attikavåningar som de senaste åren fått en annan fasadutforming genom att fasadteglet målats vitt.