Stäng fönster Solna kn, SVETSAREN 1

Beskrivning
Svetsaren 1 i arbetsplatsområdet Solna Business Park består av egentligen tre olika byggnader varav två är sammanbyggda och utgör det som i inventeringen benämnts husnr 2. Tidigare var dessa två byggnader fastigheten Svetsaren 2. Husnr 1 uppfördes som industribyggnad och kontor av byggherren Stockhaus & Co AB och ritades av den välkände industrihusarkitekten Karl G H Karlsson i mitten på 1960-talet. Byggnaden uppfördes som en T-formad byggnadskropp på den triangelformade tomten mellan Gränsgatan och Englundavägen. Under de senaste tio åren har huset byggts om och förändrats i framförallt fasad. Byggnadens ursprungliga arkitektur har förändrats genom byte av fönsterbröstningar och flera ombyggnader av entrépartier. Stockhaus & Co AB ansvarade även för den intilliggande fastigheten husnr 2 som uppfördes ett par år tidigare.