Stäng fönster Solna kn, FRÄSAREN 10

Beskrivning
Fräsaren 10 uppfördes åren 1963/64 som en industrifastighet i det nyetablerade industriområdet i Vireberg i Solna. Byggnaden byggdes dock till redan 1968 med en kontorsdel. Tomten är belägen i den södra delen av området, som den sista alldeles intill Frösundaleden åt sydöst. Spårområdet mot Sundbyberg gränsar tomten mot sydväst. Fräsaren 10 är en idag en kontorsfastighet med ett större lager och en butikslokal i bottenvåningen i det som nu omnämns som Solna Business Park. Under åren har byggnaden genomgått flera förändringar och under 2000-talet har exteriören förändrats genom bla en ny färgsättning. Byggnaden fyller nästan hela tomtytan, så när som på smala körbara asfalterade ytor på långsidorna. På framsidan mot Svetsarvägen ligger entrén i vinkeln mellan det två byggnadskropparna. I anslutning finns några parkeringsplatser samt cykelställ.