Stäng fönster Göteborg kn, BÖ 38:4 M.FL. BÖ, SANKT SIGFRIDSGATAN

Beskrivning
Anläggningen omfattar kvarter på västra sidan om Sankt Sigfridsgatan som börjar vid Sankt Sigfrids plan i norr. Anläggningen slutar med Kvarteret 43 Sjöharen på adressen Sankt Sigfridsgatan 81.
Huvudstråket är den breda raka Sankt Sigfridsgatan som i huvudsak omges av radhuslängor med enhetlig karaktär. I övriga omfattar kvarteren en blandning av radhus, villor och parhus. Byggnaderna är av trä och har i huvudsak stående fasadpanel och arkitekturen präglas av 1920-talsklassicism.
Villorna och parhusen är i 1½ –2 våningar och har raka eller brutna sadeltak täckta med tegel. Takkupor med varierande utformning förekommer. Typiska detaljer är fönster indelade i sex rutor och entrédörrar av trä med dekorativa omfattningar.
Områdets stadsplan är tidstypisk och bebyggelsen har i huvudsak bevarad 20-talskaraktär. S:t Sigfridsgatan är ett ovanligt enhetligt och väl bibehållet exempel på 1920-talets radhus och utgör en viktig del av Göteborgs stadsbild.