Stäng fönster Stockholm kn, GAMLEBO 6 M.FL.

Beskrivning
Tio flerfamiljshus om två våningar, uppförda under 1920-talet, samt ett mindre bostadshus om en våning och två senare tillkomna förråd (en av dessa återvinningscentral). Ursprungligen uppfördes anläggningen som ålderdomshem. På 1990-talet ändrades användningen av fastigheten till bostadslägenheter. Huvudentré till anläggningen sker genom en portalbyggnad (hus 16), om en våning i locklist panel och enkupigt taktegel. En väg leder genom området likt en centrumaxel (bruksgata), med bebyggelse på var sida. Anläggningen karaktäriseras av stora sammanhängande gräsytor och flera stora träd och häckar finns inom fastigheten. Fasaderna på tvåvåningsbyggnaderna är av slammat tegel och yttertaket belagt med enkupigt taktegel. Varje hus har en stor veranda i bottenvåningen och en mindre balkong på andra våningen, placerade på husens gavlar. Två av husen är försedda med takkupor i anslutning till trapphusen. Entréerna är placerade på husens långsidor. Trots ombyggnader har byggnaderna bevarat mycket av sina ursprungliga karaktärer.