Stäng fönster Askersund kn, LERBÄCK 1:37 M.FL. LERBÄCKS KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården omgärdas av en kallmurad mur som även har funktion som stödmur. Innanför stenmuren löper en trädkrans av ädellövträd. I den centrala delen av kyrkogården, öster om kyrkan, är rygghäckar planterade mellan raderna av gravvårdar. På kyrkogården finns en del äldre gravar och gravstenar, bl.a. över de stora bruksägarna i socknen, främst Skyllbergs bruk. En del av de äldre gravvårdarna är av gjutjärn.

Kyrkogården är utvidgad i flera etapper, ca 1920-tal och 1950-tal. Gångsystemet är belagt med asfalt. Entrén söder om kyrkan flankeras av två likadana byggnader från 1800-talet, den västra tiondebod och den östra bårhus.

På kyrkogården finns flera smidda gravvårdar av den lokala smeden Sven Wester, 1900-talets senare hälft.

Inventeringstillfället 2003, 2008