Stäng fönster Solna kn, BANKEN 9 M.FL. SOLNA CENTRUM

Beskrivning
Solna centrum i stadsdelen Skytteholm var från början ett öppet centrum med fristående byggnader innehållande affärer, bank osv. Det byggdes under 1960-talets början och stod klart några år senare. Här byggdes också Solnas stadshus och stadsbibliotek som blev självklara i den nya centrumanläggningen tillsammans med nya Hotell Flamingo. Det tillkom också flerbostadshus som dock hade affärsverksamheter i bottenvåningarna. Tre av dem i sex våningar placerades åt nordöst. Mot söder uppfördes en stor byggnad uppdelad på tre bostadshus vilande på en låg och bred byggnad för affärslokaler. Senare har ytterligare bostadshus tillkommit och flankerar de tre placerade åt nordost vilket möjliggjort ett inglasat gångstråk mellan de två husraderna. Idag är Solna centrum ett stort inomhuscentrum som genomgått en stor mängd förändringar. Den ursprungliga strukturen är inte längre läsbar men funktionen lever fortfarande. Under 2010 har ett genomgripande arbete påbörjats med att uppdatera centrumet och invändiga förändringar kommer omdana anläggningen igen.