Stäng fönster Solna kn, ALBYDAL 3 TRAFIKVERKET

Beskrivning
Det stora kontorskomplexet inom fastigheten Albydal 3 uppfördes för Esselte AB i början på 1970-talet i Skytteholms östra del. Det delades upp på tre byggnader i tio våningar. Lamellutformningen av husen sammankopplades i källarplan och länkades till varandra i bottenvåningen med låga passager.
Anläggningen placerades nära Solna centrum vid Solnavägen intill spårområdet. Husen fick en nordsydlig placering och försköts i förhållande till varandra vilket har skapat en gårdsmiljö bakom husen åt söder. Tomten sluttar en aning och ger att gården ligger något högre än entréerna som vetter åt norr. Åt öster finns en parkering. Kring byggnaderna mot vägarna är marken något kuperad och har stora gräsytor och uppvuxna träd.

I början på 2000-talet gjordes en stor ombyggnad för restaurang i bottenplanet åt söder. Då förändrades också entrén mellan två av husen. Ytterligare en förändring av en entré har gjorts, i övrigt är den ursprungliga arkitekturen oförändrad. Idag nyttjas byggnaderna av i huvudsak Trafikverket.