Stäng fönster Solna kn, INGENJÖREN 4

Beskrivning
Flerbostadshus byggt i mitten på 1960-talet i Skytteholm, alldeles intill Frösundaleden och spåren mot Huvudsta. Byggnaden är den näst sista i raden kring den slingrande lokalgatan Framnäsbacken och är åt söder sammanbyggt med flerbostadshuset i Ingenjören 3. Till nästa hus åt norr är ett gatt. Huset är uppfört i åtta våningar efter ritningar av Sture Frölén som ritat en stor mängd byggnader i Solna. Den ganska långa byggnadskroppen har brutits upp genom att förskjutas något i sidled vilket bildar en illusion av två hus. En förgårdsyta med cykelparkering, buskrabatter och gräsytor avgränsade med kantsten finns framför entréfasaden som vetter åt öster och gatan. Åt norr leder en asfalterad infart till en parkeringsplats som är belägen på gårdsidan som vetter åt väster. Husets ursprungliga arkitektur har förändrats något.