Stäng fönster Solna kn, NYBODA 8

Beskrivning
Sydvästra Skytteholm bebyggdes under mitten av 1950-talet och kring 1960 med flervåningshus i huvudsak friliggande i öppna kvarter. Ankdammsgatan löper genom hela området, från öster till väster. Ett av de första kvarteren i närheten av Huvudstagatan fick benämningen Nyboda och består i norr av Skytteholmsskolan och i söder av bostadshus uppförda kring 1960.

Bostadshuset i Nyboda 8 är sammanbyggt med Nyboda 7 och placerat i en östvästlig riktning, i vinkel mot det senare huset. Det uppfördes i sju våningar med entréfasaden mot söder med infart från Ankdammsgatan i öster. Byggnaden har delats upp i två förskjutna delar som bryter upp den relativt stora byggnadkroppen. Den sluttande tomten har en plattsatt plan framför entréerna med granntomten i väster nedanför. Huset saknar en gårdsmiljö i traditionell bemärkelse men i söder finns sittplatser, lite grönska och en lekyta. En stor del av tomten i söder upptas dock av en asfalterad parkeringsplats. Husets ursprungliga arkitektur har förändrats genom balkongbyten mm.