Stäng fönster Solna kn, SKUGGAN 6

Beskrivning
Ett flerbostadshus i sex våningar uppfört i mitten av 1960-talet i stadsdelen Skytteholm. Huset är placerat på höjden ovanför Sundbybergsvägen där den ansluter till Solnavägen. Det är byggt i souterräng med en underbyggd entréplan, för verkstadslokaler. I husets souterrängvåning finns också ett bageri. Mot öster och den branta slänten finns den lilla gårdsmiljön som består av grönytor med mycket växtlighet och träd samt uteplats. På den asfalterade entrésidan åt väster, som ligger högre än gårdssidan, finns en mindre yta för parkering. Huset har en nordsydlig placering med gavel mot söder. Lokalgatan Klippgatan leder upp till bostadshuset. En asfalterad nedfart leder till verkstadsverksamheten. Entréplanen avgränsas mot nedfarten med ett dekorativt utformat smidesräcke. Husets ursprungliga arkitektur är mycket välbevarad. Även verksamheterna i lokalerna i huset är oförändrade.