Stäng fönster Solna kn, KORALLEN 1

Beskrivning
Korallen 1 består av ett flerbostadshus byggt i slutet på 1970-talet i stadsdelen Skytteholm. Det uppfördes i fem våningar med en U-formad byggnadskropp, vänd mot väster, kring en avskiljd gård för de boende. Huset är byggt med betongelement och gavs ett sadeltak. Den något sluttande tomten har mycket grönska och stora gräsytor, buskar och träd omgärdar huset. Mot norr reser sig en höjd som ger utsikt över Skytteholmsfältet nedanför och resten av Skytteholm. I söder löper Ankdammsgatan som i öster leder fram till den närliggande Huvudstagatan. Alldeles öster om huset finns en mindre parkeringsplats. Åt väster finns mer grönytor och uteplatser samt en gammal tomtrest från tiden då Solnas södra delar var bebyggd med trävillor från 1800- och tidigt 1900-tal. Vid den skvallrar också dåtidens trädgårdsväxter som bla syren om platsens historia. Bostadshusets gårdsmiljö har lekplats, rabatter och gångvägar till entréerna. Ett stort träd pryder gårdens mitt. Byggnadens ursprungliga arkitektur är oförändrad.