Stäng fönster Solna kn, NYBODA 11 SKYTTEHOLMSSKOLAN

Beskrivning
Skytteholmsskolan byggdes under 1960-talets första hälft på en sluttande tomt ovanför Skytteholmsfältet. Skolan delades upp på flera låga byggnader. Den stora gymnastikbyggnaden, med östvästlig sträckning, gränsar till gångvägarna på det lägre belägna fältet i norr. Matsalsbyggnaden och längan för lektionssalar placerades i vinkel på tomtens högre del kring en skolgård som öppnar sig mot öster och söder. Längan är i sig uppdelad på flera små förskjutna enheter vilket ger en variation i den långa byggnadskroppen. Den asfalterade gården har en sedvanlig utformning vad gäller lekredskap och lekytor men välplacerade trädrader planterades vilka idag vuxit upp och bildar välbehövlig grönska och skugga. Skolans olika byggnader har förändrats under tid med mindre om- och tillbyggnader, diverse fönsterbyten mm.