Stäng fönster Solna kn, EKSTAVEN 16

Beskrivning
Ett lamellhus byggt i mitten på 1960-talet i nio våningar intill Solna centrum i stadsdelen Skytteholm. Har placerats i nordsydlig riktning längs Huvudstagatan med en gårdsmiljö åt öster. Uppfört tillsammans med ett grannhus placerat parallellt mot Skytteholmsvägen. Gården emellan husen upptas till stor del av parkering och uppvuxna träd. Grönytor med uteplats och varierad växtlighet kringgärdar huset. En buskrabatt är planterad intill entréfasaden. En stödmur löper längs entrésidan åt öster och gränsar av mot parkeringsyta. Åt väster är huset indraget från Huvudstagatan och en slänt med gräs och träd utgör en gräns mot gatan. Husets ursprungliga arkitektur är trots fönsterbyte mot Huvudstagatan att betrakta som oförändrad.