Stäng fönster Solna kn, SKYTTEN 2 SVENSKA KYRKANS HUS

Beskrivning
Tingshus för Solna domsaga kallades det som byggdes i mitten av 1960-talet på fastigheten Skytten 2 i stadsdelen Skytteholm. På 2000-talet har ett nytt hus för Solna Tingsrätt, som det benämns idag, uppförts vid gamla Arbetsmarknadsstyrelsens kontorslokaler vid Sundbybergsvägen. Det fem våningar höga huset klätt i fasadtegel och koppartak placerades centralt i staden, bara några hundra meter ifrån Solna centrum som uppfördes vid samma tid. Entréfasaden vänder sig mot Skytteholmsvägen och huset har samma nordsydliga sträckning som gatan. Bottenvåningen har stora glaspartier och två entréer, en på gaveln åt norr och en huvudentré mitt på husets långsida längs gatan. En utbyggd lågdel med lokaler upptar större delen av den tillgängliga plana tomtytan åt norr. En mindre parkeringsyta finns i anslutning. Idag används byggnaden av Svenska kyrkan. Husets ursprungliga arkitektur är oförändrad.