Stäng fönster Lekeberg kn, NORDANKYRKA 1:5 TÅNGERÅSA KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården omgärdas av en kallmurad stödmur. Innanför den finns delar av en äldre trädkrans kvar, framförallt i öster. Det finns en entré i söder med grindstolpar av granit samt en pargind av svart smide. Kyrkogården har ett sparsamt gångsystem belagt med grus, övriga ytor är bevuxna med gräs.

På kyrkogårdens nordöstra del finns ett gravkapell som uppfördes omkring 1770 av släkten Falkenberg. Kapellet har vitputsade fasader och pyramidformat tak klätt med spån. I kyrkogårdens nordvästra hörn finns kyrkans tidigare vapenhus, byggnaden används idag som bårhus.
På kyrkogårdens sydvästra del finns kyrkans klockstapel. Det är en för Närke typisk öppen klockstapel från 1659. I stapeln hänger en av Närkes senmedeltida kyrkklockor.

På kyrkogården väster om kyrkan ligger i sekundärt läge en medeltida stavkorshäll, den enda i Närke.

Inventeringstillfället 2007
Örebro läns museum 2007