Stäng fönster Bengtsfors kn, POSTILJONEN 2 2

Beskrivning
Bengtsfors Missionsförsamling upplevde under 1920-talet att dess missionshus som byggts 1876 inte längre kunde motsvara behoven som församlingen hade på lokaler för de många grenarna av sin verksamhet. 1926

Missionskyrkan från nordväst.
bildades därför en fond för byggande av ett nytt missionshus. Det dröjde dock till 1951 innan en kommitté tillsattes med uppdrag att arbeta med frågan. Efter grundliga utredningar kunde byggnadsarbetena påbörjas 1957, och 1958 stod kyrkan klar på samma tomt som det gamla missionshuset legat på. Arkitekt var Janne Feldt från Karlstad. Byggnadskostnaderna uppgick till 341.000 kronor. De ökade kraven på tillgänglighet för rörelsehindrade var en väsentlig anledning till att en tillbyggnad mot norr genomfördes 1981. Den gav plats för handikapptoalett, hiss, rullstolsgarage, utvidgat kök och utvidgat ungdomsrum i bottenvåningen samt ungdoms- och pastorsexpedition och rum för musikinstrument m m på kyrksalens plan. Byggnadskostnaderna uppgick denna gång till närmare 500.000 kronor.