Stäng fönster Bengtsfors kn, GUNNEBYN 1:2

Beskrivning
Församlingen bildades 1883, missionshuset byggdes 1882 i Gunnebyn i Vårviks socken.För att få fram pengar till bygget letade man reda på bortsprungna får i skogarna. Enligt den lag som då gällde fick den som hittade fåret sälja det och behålla pengarna. På så vis lyckades man samla in extra pengar till församlingen. Man hoppades kunna sälja får för 2100:- kronor och planen lyckades och man sa att fåren byggt missionshuset i Vårvik.1990 gick Vårviks Missionsförsamling upp i Bengtsfors Missionsförsamling som därigenom blev ägare till missionshuset i Gunnebyn.

På Gammelgården i Bengtsfors har Bengtsfors Hembygdsförening samlat ett tjugotal gamla byggnader, och tanken uppstod att även Gunnebyns Missionshus skulle flyttas till Gammelgården. I samarbete med många frivilliga krafter kunde Hembygdsföreningen, Bengtsfors Missionsförsamling och studieförbundet Sensus genomföra en flyttning av missionshuset 2010- 2012