Stäng fönster Bengtsfors kn, ASSLEBYN 1:20

Beskrivning
1879 bildade de troende i Steneby och Tisselskogs socknar en missionsförening med namnet Stenebys och Tisselskogs Missionsförening. Troligen 1894 bildades Steneby Västra Missionsförsamling, vars namn senare ändrades till Steneby Missionsförsamling. Till att börja med höll församlingen sina sammankomster i hemmen och större möten brukade hållas i någon loge. Men snart uppstod behov av mer ändamålsenliga lokaler, och på förslag av en medlem inköptes 1907 Asslebyns skolhus, för 660 kronor. Efter några mindre ändringar togs det i bruk 1908. Förslagsställaren skänkte också bänkar till lokalen, och senare köpte han även tomten som huset stod på och skänkte denna till församlingen.1935 gjordes en renovering och tillbyggnad av huset. I början av 1970-talet gick församlingen upp i Dals-Långeds Missionsförsamling. Huset såldes 1992. Det är numera privatbostad.