Stäng fönster Bengtsfors kn, HÖGSBYN 1:35

Beskrivning
Den omfattande ungdomsverksamheten i Dals-Långeds Missionsförsamling krävde en lämplig lokal för sin sommarverksamhet. 1941 byggdes därför ett sommarhem i Högsbyn. Tomten uppläts gratis och byggnadskostnaderna kunde begränsas till 6.800 kronor tack vare ett omfattande frivilligarbete. Ett lån togs för att täcka kostnaderna, men genom gåvor och bidrag från de egna medlemmarna kunde lånet avbetalas redan 1946. 1962 uppfördes en logementbyggnad med kök i en undervåning. Gården ligger vid sjön Råvarpen och har blivit en samlingsplats för bygdens ungdomar och har även tjänat som lägerplats för junior- och scoutläger under många år. 2002 avvecklades verksamheten och gården såldes till privatpersoner som nu bedriver turistverksamhet på gården.