Stäng fönster Sala kn, KRISTINA 4:238 KRISTINA KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården breder mest ut sig söder och öster om kyrkan. Som yttre avgränsning tjänar en gråstensmur, frånsett ett avsnitt mot Mikaelsgården, där bara en grässlänt avgränsar. De fyra ingångarna saknar grindar, men på grindstolpar mot norr och nordost sitter pokaler i gjutjärn. Gravsättningar har sedan länge upphört och området saknar kvartersindelning. De sammanlagt sex gräsytorna kantas överallt av höga träd. Planteringar har borttagits. Flertalet gravar är från 1800-talet och utgörs av höga resta stenar, de flesta redovisade i 1907 års gravvårdsförteckning. Många är minnen över människor som haft hög ställning inom Sala stads näringsliv och förvaltning, liksom personer av betydelse för Sala gruva.