Stäng fönster Avesta kn, LILJAN 15 M.FL. KRYLBO KYRKA

Anläggningen består av en kyrka sammanbyggd med ett församlingshem utan kyrkogård.

Byggnaden består av två sammanfogade enheter som är uppförda i vinkel med varandra. Kyrkodelen är uppställd i nordsydlig riktning längs med Trastgatan, med korväggen i söder mot Kapellgatan. Församlingshemmets del, som bildar en rak vinkel med kyrkan i väster, är anlagd i östvästlig riktning.
Tillträde till byggnaden sker genom en huvudentré förlagd till gaveln mot Trastgatan i väster samt från gården i öster. Den bakre ingången leder till församlingshemmets bostäder och tekniska utrymmen. Sedan 1980-talet har även kyrkorummet fått en reservutgång mot gården, i höjd med koret.

År 1924 uppdrogs åt arkitekt Westerberg att göra ett kostnadsförslag på staket runt det nya kapellet och samtidigt att utreda planteringar på tomten. Mot öster anlades så småningom en trädgård som inhägnades mot Kapellgatan med fyra kraftiga murade pelare och smidesstaket. Tegelpelarna är vitputsade med profiler i sin över del, de har pulpettak av plåt. Mellan de östra pelarna hänger en grind i smide. Mot norr avgränsas trädgården av häckar och mot Trastgatan, mellan kyrkan och pastorsexpeditionen, finns staket och grind av smide.

Alla gångytor har beläggningar med cementplattor, resterande ytor har beläggningar med marktegel eller gräsytor. Tomten är planterad med träd, buskar och annan vegetation. Längs med Kapellgatan finns en trädallé. Mot omgivande gator ansluter byggnad och mark mot asfalterade trottoarer.