Stäng fönster Nacka kn, KUMMELNÄS 1:141 KUMMELNÄS KAPELL

Omgivningen
Kummelnäs kapell ligger på norra Ormingelandet, öster om Stockholms stad. Det är beläget söder om Eols udde, på en höjd, längst in i Kummelnäsviken. Eols udde är till stor del bebyggd med sommarvillor från 1880-talet. Att området under 1900-talet har förtätats framgår av den blandade bebyggelsen. Runt kapellet ligger sportstugor och fritidshus från mitten av 1900-talet blandat med villor från 1960- och 1970-talet.

Anläggningen
Kapellet ligger på en liten tomt som avgränsas med ett Gunnebostängsel och omges av små villor och sportstugor. På tomten som är bevuxen med barr- och lövträd finns lekredskap såsom klätterställningar och rutschkanor. Till kyrkans entré finns en uppbyggd skifferramp.

Kyrkobyggnaden
Kummelnäs kapell är en rektangulär träbyggnad som står på en gjuten betongsockel. Kapellet har utbyggnader för vapenhus mot väster och förråd åt norr. Förrådet går endast att nå från utsidan. Utbyggnaden för vapenhus var ursprungligen en öppen veranda