Stäng fönster Bollnäs kn, VÄXBO 11:24 VÄXBO KAPELL

Beskrivning
Kapellet är uppfört år 1923-24 efter ritningar av arkitekt Carl Bååth. Den kvadratiska tomtgränsen markeras av uppvuxna björkar och mellan träden löper en häck som ramar in området. Tomten består av en mindre grusyta för bilparkering väster och norr om byggnaden. På de övriga ytorna finns gräs med planteringar i form av enstaka träd och buskar vilket ger en enkel karaktär. Bakom uthuset i sydöst finns en skogsdunge som avslutar kyrkotomten mot de omgivande åkrarna.

I kyrkotomtens sydöstra hörn finns ett uthus med okänt byggår. Det är en enkel ekonomibyggnad med rektangulär byggnadskropp och sadeltak. Fasaden är klädd med en röd locklistpanel. Enligt ett gammalt foto har panelen haft en spåntad liggande panel vid något tillfälle. Taket är klätt med grå tvåkupiga takpannor. På den västra fasaden finns två brunmålade dörrar med överljusfönster samt en brunmålad garageport. På den norra gaveln finns en dubbelport upptagen.