Stäng fönster Sorsele kn, GARGNÄS 8:1 GARGNÄS KAPELL

Beskrivning
Den äldsta delen av kyrkogården, som invigdes 1912, ligger närmast kyrkan i öster, söder och väster. Terrängen sluttar en del från kyrkan och dessa höjdavsatser är upptagna genom terrasseringar, som förbinds genom karaktärsfulla stentrappor, grusgångar och någon enstaka stenlagd gång. Växtmaterialet utgörs främst av björkar. Gravstenarna är huvudsakligen stående i gräsmatta, men det finns även relativt många grusgravar med stenramar utspridda på kyrkogården. Nya kyrkogården i sydväst anlades 1973-1976, med planare terräng och en större sammanhängande gräsyta inramad av grusgångar. Gravstenarna är här ljusare än på gamla kyrkogården. Mellan den gamla och den nya kyrkogården ligger bårhuset med förrådsdel. Det uppfördes 1922 efter ritningar av länsarkitekten Edvard Lundquist i 1920-talsklassicistisk stil. Byggnaden skiljer sig därmed stilmässigt från kyrkan, men anknyter också genom samma färg-sättning och smide på dörrarna. Infarterna till kyrkan och den moderna ekonomi-byggnaden i norr, uppförd 1979, är asfalterade.