Stäng fönster Karlstad kn, ARIEL 4 RÅTORPSKYRKAN

Beskrivning
Anläggningen består förutom kyrka, sammanbyggd med församlingshem, och kyrkotomt av en mindre fristående förrådsbyggnad belägen söder om kyrkan.
Småkyrkan är belägen i stadsdelen Råtorps mitt, söder om Paleniusparken, som har fått namn efter den stadsarkitekt som skänkte marken till kommunen 1940. Parken innehåller idag lekpark, bollplan mm. För övrigt omges kyrkotomten av ordinär villabebyggelse från skilda tidsperioder.
Kyrkotomten inhägnas till stor del av de omkringliggande villaträdgårdarnas staket och häckar. Mot Paleniusparken och kring förskolan finns ett grönt Gunnebostängsel. Norr om kyrkan finns en asfalterad parkeringsyta liksom utanför entrén till förskolan/församlingshemmet. Kyrkan omges i övrigt av vad som har karaktären av en villaträdgård med rabatter, bärbuskar, prydnadsträd, gräsmattor, sandlåda och växthus. Gångarna vid 1988 års tillbyggnad är belagda med mönsterlagd betongsten. En mindre uthusbyggnad är placerad sydöst om kyrkobyggnaden.