Stäng fönster Boxholm kn, BOXHOLMS KYRKA 1:1 M.FL. BOXHOLMS KYRKA

Beskrivning
Kyrkan, som är orienterad med koret i sydsydöst, uppfördes efter ritningar av arkitekt Gustaf Petterson på Överintendentsämbetet. Kyrkan består av ett rektangulärt långhus med flersidig korabsid, sakristia i öster samt torn i norr.

Kyrkotomten/Kyrkogården
Kyrkogården, som anlades 1887, är belägen strax öster och sydöst om kyrkan. Kyrkan omges av gräsytor med enstaka större träd. Gångarna är huvudsakligen grusade. I sydväst finns markbeläggning av kalkstensplattor. Huvudentrén till kyrkan leder från vägen i nordväst och vidare till ingången i tornet. Från vägen leder dubbla trappor av granit med dekorativa smidesräcken upp till marknivån runt kyrkan. Kyrktrappans sidor var ursprungligen klädda med slaggsten i likhet med kyrkans fasader, men ersattes på 1960-talet av granit.