Stäng fönster Bräcke kn, BRÄCKE 7:14 BRÄCKE KYRKA

Beskrivning
Kyrkotomten ligger högt med en bogårdsmur i tuktad natursten, särskilt hög i väster och söder. Till själva tomten når man visa entréer i norr och öster, men framför allt via huvudentrén i väster. Här bidrar den långa trappan i röd granit och västportalen i kyrktornet till en majestätisk entré. I sluttningen mot väster finns en grusad dubbelramp kring en gräsyta med parkeringsyta nedanför. Trädbarriär ned mot vatten i söder och väster, samt öster.

Kyrkotomten kring kyrkobyggnaden kringgärdas av ett vitmålat pinnstaket, pinnarna är fyrkantiga och avslutade uppåt med pilform. På jämna avstånd finns murade och slätputsade fyrkantstolpar, vitmålade ock krönta med falsad rödmålad plåt. Stor del av kyrkotomten är grusad yta med smala sektioner gräs. Även många gravvårdar försedda med grus. Flest gravar i söder och öster, färre mot norr. På andra sidan vägen utvidgad kyrkogård. Gravkor med putsade fasader, sadeltak med röd falsad plåt