Stäng fönster Härnösand kn, HULTOM 3:7 HEMSÖ KYRKA

Beskrivning
Kyrkotomten har rektangulär form utmed byvägens östra sida, den ursprungliga delen försedd med stödmur i sten mot söder och öster, utvidgning mot söder nedanför denna. Tomten avgränsas av en granhäck mot öster, väster och norr, den utvidgade delen endast späda bladbuskar. Inpå gränsen i norr, öster och söder enbart skogsmark. På andra sidan vägen, bortom församlingshemmet i väster, likaså. Till kyrkotomten kommer man via en öppning i granhäcken, flankerad av två fyrkantiga vitmålade stolpar i trä, krönta av plåtinklädd topp. Ytterligare två, förenklade i formen, finns som entré till den utvidgade kyrkogården i sydväst.

Gravkvarteren är gräsbevuxna, genombrutna av grusade gångar. Sydöst om sakristian finns en gräsbevuxen minneslund med en hög björk. På den utvidgade delen i sydöst ligger ett litet bårhus i slätputs med sadeltak med omålad galvad bandplåt fr ca 1930.