Stäng fönster Lidköping kn, HINDERLÖPAREN 9 KYRKANS GÅRD LOCKÖRN

Beskrivning
KYRKANS GÅRD - LOCKÖRN är placerad i södra delen av en nästan triangulär kyrkotomt väster om Gamla Läckögatan. Kyrkan gränsar i söder till en gång - och cykelväg samt söder om denna till en stor parkeringsplats. Parkeringsplatsen inramas av höga häckar. Mellan cykelvägen och parkeringsplatsen ligger en remsa med runda gatstenar.
Den u-formade kyrkan innesluter en gård, som vetter mot en parkeringsplats i söder. Gården är belagd med plattor i ett geometriskt mönster. Cementplattor är placerade i kvadrater, som inramas av små gatstenar. På gården står brunmålade trädgårdsmöbler. Framför planen är en låg mur i höjd med flyglarnas södra gavlar. Denna består av murade cementkvadrar med ett "tak" av kalkstensskivor. I muren, mitt för kyrkobyggnadens huvudingång, är en öppning mellan två fyrsidiga murade stolpar. Varje stolpe kröns av en konformig lampkupa på konformad fot.
Mellan muren och gatan är små, röda, rektangulära stenplattor lagda till en halvcirkelformad plan. Planen kantas av låga måbärshäckar. I övrigt omges kyrkan av en gräsmatta. Den västra flygeln, som inrymmer daghem, inramas av ett trådstaket med grind mot söder. Sydöst om östra flygeln finns en liten stenbelagd cykelparkering.