Stäng fönster Gotland kn, DALHEM KYRKOGÅRDEN 1:1 DALHEMS KYRKA

Kyrkogården
Kyrkogården var ursprungligen kvadratisk, men omkring 1900 utvidgades den mot söder varvid ett absidliknande utsprång tillkom. I detta utsprång vilar prosten Odin, som väsentligen låg bakom den stora restaureringen 1899-1914. Kyrkogårdens hörn är sedan 1870-talet avfasade. En minneslund är anlagd utanför det absidliknande utsprånget, i ängsmarken. Den markeras av ett kors och omges av en krans med buskar.
Marken är gräsbevuxen, och kyrkogården omges sedan 1870-talet av en terrassmur med häck. I murens dess västra och norra sträckningar återfinns mycket bearbetat stenmaterial från stigluckor m.m.
Kyrkogården har två öppningar, i väster och norr, båda enkla och med gallerbroar från 1870-talet. Till minneslunden leder en stentrappa med järnräcken. På kyrkogården löper grusgångar, nedanför trappan i minneslunden en stensatt gång. Belysningen utgörs av belysningsstolpar samt av fasadbelysning riktad mot kyrkan.
Av den trädkrans (askar, lönnar och lindar) som omgav kyrkan finns den i stor utsträckning kvar längs med den södra sträckningen, i öster är den till största del borttagen.
På kyrkogården fanns (1996) ca 280 st. synliga gravar, vilka är koncentrerade till kyrkogårdens sydvästra och sydöstra del, i det senare området återfinns många svarta granitvårdar. På kyrkogården direkt söder om kyrkan är det glest mellan gravarna. Området norr om kyrkan är helt tomt på gravar.

Övriga byggnader på kyrkogården
Inga övriga byggnader finns på kyrkogården.