Stäng fönster Ulricehamn kn, BOGESUND 1:170 SKOTTEK SOMMARGÅRD

Beskrivning
På 1930-talet ägdes Skotteks gård av Gottfrid och Anna Tavenius. Stora SMU-riksläger hölls på gården med hundratals deltagare. 1942 köpte Västergötlands Missionsförening Skottek och uppförde en mötes- och serveringslokal. Anläggningen användes för läger och kurser. Tillsammans med Ulricehamns Missionsförsamling hölls konfirmationsläger sommartid. Den gamla mangårdsbyggnaden drevs som pensionat.
1963 inköpte Ulricehamns Missionsförsamling kurs- och lägergårdsdelen av Skottek, och den resterande delen inklusive mangårdsbyggnaden såldes till en privatperson. Missionsförsamlingen gjorde stora om- och tillbyggnader på sin del under 1970-talet och drev en omfattande mötes-, läger- och kursverksamhet samt restaurang och kafé öppet året runt. Sommartid var Skottek församlingens hem.
1993 - 1998 var gården uthyrd till en privatperson som drev vandrarhem och kursverksamhet. 1998 såldes gården. Anläggningen utnyttjas numera för camping, vandrarhem, kurser och konferenser.