Stäng fönster Örkelljunga kn, VÄRSJÖ 6:60 SKÅNES VÄRSJÖ KAPELL

Beskrivning
Kyrkan saknar kyrkogård. Tomten är omgärdad av en mur mot söder och öster byggd omkring 1933. Muren av gråsten är murad med bruk och putsad på insidan. Ovansidan är täckt med röda tegelpannor. En dubbel smidesgrind i muren finns mittför entrén i söder. Längs södersidan finns en rad med stora lönnar. Tomten är grässådd runt kyrkan utan speciella gångar. Bland annat björk och lönn växer på tomten. I väster finns en grusad parkering.

Byggnader på tomten
Den fristående klockstapeln i öster är en öppen träkonstruktion med en övre täckt del med sadeltak och gavlar belagda med tjärade spån. Konstruktionen består av sex snedsträvor och två mittstolpar som står på en träram. Allt virke är mycket kraftigt.

Ett enkelt förråd står i norr på tomten. Fasaden är av träpanel med falu rödfärg och tak av korrugerad plåt.

Se även Skånes Värsjö kapells kyrkomiljö under Miljöer.

Skåne, Landskapets kyrkor, red. Markus Dahlberg& Ingrid Sjöström, RAÄ, 2015