Stäng fönster Vårgårda kn, HÄGRUNGA 4:2 HÄGRUNGA MISSIONSHUS

Beskrivning
Hägrunga Missionsförsamling bildades 1876. Tidvis tycks Bänatorps och Hägrunga missionsförsamlingar ha utgjort en gemensam församling, men år 1900 beslöt man att bilda var sin församling.
Det första missionshuset i Hägrunga uppfördes 1878 på en tomt som skänkts av Gustav Johansson, Kilatorp. Virket togs från en skola i Nårunga, vilken hade inköpts för att rivas. Virket räckte även till ett missionshus i Bänatorp. Missionshuset var beläget vid Kilatorpsvägen. Missionshuset revs 1926 och idag finns endast stengrunden kvar. 1926 uppfördes ett nytt missionshus på ett markområde kallat kyrkåkern. Marken hade skänkts av Oskar Johansson i Kilatorp 1:3.
1986 gick Hägrunga och Bänatorps missionsförsamlingar åter samman till en församling. Missionshuset i Hägrunga var då i stort behov av renovering. 1990 lades därför verksamheten i Hägrunga ner och missionshuset såldes. Det är numera ombyggt till bostadshus med tre lägenheter.